Vandtætte tasker vs. vandresistente tasker

Sponsoreret indhold

Hvis du er på vej ind i et regnvejr, så betyder det at du skal have en vandtæt taske, ikke?

Ikke nødvendigvis.

Vandtæthed hos vandtætte tasker handler om nedsænkning

Hvis tasken er mærket vandtæt, betyder det, at du helt kan sænke posen ned i vand uden at lade fugt og vand trænge ind. Det går ud over regnvejr og optimerer tasken til mere ekstreme forhold.

Du kan gå gennem et vandfald eller white water floder med en vandtæt taske, og dine ting forbliver tørre.

For at præcisere, er tasker lavet af vandtætte materialer ikke nødvendigvis vandtætte. Et stof kan være vandtæt. En lynlås kan være vandtæt. Og alligevel kan en rygsæk med vandtætte stoffer og vandtætte lynlåse klassificeres som “vandtæt” – og ikke være helt vandtæt.

Produktion af en vandtæt taske, en, der holder dine ting tørre, når du sænker tasken ned i vand, kræver en stor indsats.

Designere har små muligheder og er nødt til at lave ofre i forfølgelsen af ​​vandtætheden. Hvert materiale skal passere en nedsænkningstest, og komponenterne skal samles på en måde, der ikke skaber huller. Hvis du syer to stykker stof sammen, skaber du et hul til vand ved hver søm. Disse huller er for små til, at påvirke en taskes præstation i regnvejr, men betyder meget, når du sænker tasken ned i en sø.

De fleste virksomheder nærmer sig vandtætte samlinger ved svejsning af termoplast – de smelter to stykker stof sammen ved hjælp af ultralyds lydbølger.

Find en fed vandtæt taske hos Sitontop.dk

Svejsning er en dyr måde at lave en taske på, og det kræver meget bestemte stoffer. Ikke alle stoffer kan svejses. I den sammenhæng kan mange vandtætte stoffer ikke svejses og kan derfor ikke gøres til en virkelig vandtæt taske. Oveni ​​det så skal vandtætte tasker også være enklere i designet end syede tasker på grund af begrænsningerne ved svejsning. Derfor er de fleste designet som et spandlignende hovedrum med en eller to flade lommer. Dine valg i æstetik og funktionalitet er begrænsede med en vandtæt taske.

Vandtætte tasker er gode til, at holde vand ud, når du padler ned ad en flod, men de strenge begrænsninger i materialer og montage gør dem ikke ideale til andre forhold.

Vandafvisende kan betyde forskellige ting

Så hvad gør en rygsæk vandresistent vs. vandtæt?

Det korte svar: det afhænger…

I modsætning til “vandtæt”, som har en klar definition for tasker og poser, er vandtæt en smule vag.

En vandresistent taske kan kun holde dine ting tørre ved dråber. For at forstå, hvor en rygsæk falder i det spektrum, skal du kontrollere to hovedfaktorer: lynlås og stof.

Hvis du ser coatede lynlås på en taske, er det en anelse, at din taske vil fungere godt i kraftig regn. Coated lynlås holde vand ud af tasken på et af de mest sårbare steder, da lynlåsene er fyldt med huller.

Stof er lidt mere kompliceret. Nogle “vandtætte” stoffer er simpelthen tætvævede nylon med en holdbar vandbestandig (DWR) belægning på ryggen. Uanset hvor tæt du væver et stof, vil der altid være huller. Huller betyder, at vand kommer igennem. Billigere stoffer bekæmper dette problem med belægning for at afvise fugt. Det belægning virker i et stykke tid … men det er berygtet for, at blive gnedet væk med tiden.

Vandtæt stof af højere kvalitet, som sejlduge, har flere lag til at fælde fugt og holder belægninger fra at slides af.

Som navnet antyder, blev sejldugen oprindeligt brugt til sejl på racerbåde og er lavet til brug i ekstreme forhold. En sejldug er et dyrt, premium stofvalg for maksimal ydeevne og holdbarhed.

En taske af høj kvalitet vil holde dine ting trygge og tørre i en regnvejr. Hvis du smider en vandresistent taske eller pose i en sø, vil din bærbare computer ikke klare det så godt. Hvis du er i kajak, så tag en ægte vandtæt taske eller pose med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *