Tilstandsrapport – Her er, hvad du skal vide

Tilstandsrapport 3 tilbud

En tilstandsrapport er ideel til nyere ejendomme, eller dem der ikke kræver meget arbejde. Hvis du har til hensigt at købe en ældre eller større ejendom, en af ​​ikke-standardbyggeri, eller hvis du planlægger at gennemføre omfattende renoverings- eller renoveringsarbejder, kan du være bedst at vælge en komplet tilstandsrapport.

Dette er den mest omfattende type boligundersøgelse og indeholder råd og anbefalinger om både synlige og potentielle skjulte fejl. Selvom landmanden ikke trækker gulvbrædder op eller kontrollerer bag vægge, indeholder en byggundersøgelse typisk kommentarer til tagplads og dræning, grunde og tjenester samt vejledninger om faktorer som planlægning, garantier og byggekontrolproblemer.

Tilstandsrapport giver omfattende information

Du bør vælge en tilstandsrapport, hvis du ønsker mere omfattende information, når du køber et konventionelt hus, lejlighed eller bungalow, som er bygget af almindelige byggematerialer og er i rimelig stand, og du vil gerne have information og råd om konstruktion, tilstand og reparationer.

En RICS HomeBuyers-rapport vil koste mere end nogle andre typer undersøgelser, som f.eks. En RICS- tilstandsrapport, men det vil give dig mere detaljer om ejendommens tilstand og tilstand, som du finder af stor værdi, når du vurderer, om det er rigtig ejendom for dig.

Fordele ved en tilstandsrapport

Her er 8 af vores tilstandsrapport favoritter:

  • En omfattende inspektion af ejendommen af ​​en RICS-landmåler
  • En forsikringsgendannelsesfigur for ejendommen
  • En liste over problemer, som landmanden mener, kan påvirke ejendommens værdi
  • En tilstandsrapport lister rådgivning om reparationer og løbende vedligeholdelse
  • Juridiske spørgsmål, der skal behandles af din transportør
  • Spørgsmål, der skal undersøges for at forhindre alvorlige skader eller farlige forhold
  • Ikke egnet til ejendom ældre end 1850
  • Ikke egnet til ikke-standardbyggeri

En købers perspektiv

Der er en enorm forskel på et realkreditlånsundersøgelse (ofte kaldt en rapport om værdiansættelse) og en tilstandsrapport. Den første er på vegne af långiveren for at tjekke værdien af ​​dit nye hjem og sidstnævnte for at kontrollere dets tilstand.

En kendsgerning, som du ikke kan ignorere, er at i gennemsnit bruger boligkunder 50.000,- kr på reparationer, når de er flyttet ind i deres nye hjem! Dette er ofte nede for ikke at få en ordentlig undersøgelse udført før du underskriver den stiplede linje. At bruge penge nu kan spare dig tusinder længere på linjen.

En ordentlig undersøgelse

Dette er ofte nede for ikke at få en ordentlig undersøgelse udført før du underskriver den stiplede linje. At bruge penge nu kan spare dig tusinder længere på linjen.

Som den mest grundlæggende undersøgelsesrapport indeholder den ikke rådgivning eller anbefalinger til reparation eller de sandsynlige omkostninger ved fastsættelse af forskellige varer. Dette er en skam, fordi en af ​​de vigtigste fordele ved at få en undersøgelse er, at det kan bruges til at forhandle om din pris, hvis der opdages fejl.

Tilstandsrapporten dækker heller ikke mindre alvorlige eller mindre mangler, der kan blive problemer i fremtiden.

Af denne grund er en Tilstandsrapport normalt en bedre mulighed for dem, der overvejer en tilstandsrapport. Det er stadig enkelt og ligetil, fremlagt i trafiklyssystemet, men det er mere omfattende.

Det er baseret på en mere detaljeret undersøgelse af ejendommen, typisk med noter om trævurdering (fx hvis der er tegn på råd eller træorm), fugtig test, isolering og dræning.