Hvordan man håndterer døden første gang man mister en nær

Sponsoreret indhold

Når du er ung, kan den tydelige smerte ved sorg følesved tabet af et elsket kæledyr. Men nogle gange er det et familiemedlem eller en nær ven som dør.

At miste nogen tæt på dig for første gang er overvældende. Sorgen er en uventet kaskade af værdifulde minder, sammenblandet med følelser af ufuldstændige følelser. I “Om død og døende” forklarede forfatteren Elizabeth Kubler-Ross de fem stadier af sorg: fornægtelse, vrede, forhandlinger, depression og accept.

Fornægtelse er den første fase, der rammer dig, når en person, du elsker, dør. Det åbner døren for, hvad der skal komme.

Kubler-Ross og David Kessler, i bogen’s nye udgave “På sorg og sørgende”, forklarer, at fornægtelse først kommer til, at hjælpe dig med at overleve tabet. I løbet af denne fase bliver verden meningsløs og overvældende. Livet giver ingen mening. Vi er i en tilstand af chok og fornægtelse… Vi vil bare væk fra det hele.

Fornægtelse skal dog tages med, fordi det starter den sørgende og helbredende proces.

At udtrykke følelser, negativt og positivt er vigtig. Sammen med døden af ​​en person kommer ​​dyrebare minder og følelsen af ufuldstændige, usagte følelser… Udtryk dig og det giver dig mulighed for, at hele og fortsætte.

Hvis du er i stand til, at være ved siden af den døende ven eller familiemedlem kan du hjælpe med, at forkaste smerten ved benægtelse. Selv om paradigmet af fornægtelse er, at det kan holde dig fra at være der, at være en del af processen, kan det hjælpe dig gennem de andre faser og lede dig mod accept.

Fordi de fleste mennesker er skræmt af den proces de skal igennem, har de en tendens til at forlade den døende, før de har sagt deres endelige farvel. Når døden ikke er behørigt bedrøvet, bærer du byrden for at føle dig ufuldstændig. Denne følelse af ufuldstændighed kan dukke op som skyld, mareridt og en generel følelse af undertrykte følelser.

Har du mistet en kær og skal stå for begravelsen og bor du i østjylland, så møder du meget venlige og forstående bedemænd hos Kronjyllands Begravelsesforretning. Brug linket her eller søg efter “bedemand i randers“.

Det uventede tab af en person, du elsker, kræver et sandt mod. Mange mennesker kryber måske fra den uventede oplevelse. De vil have gavn ved, at forblive åbne for det og “læne sig ind i følelserne.”

I stedet for at kæmpe gennem følelserne hjælper det med at blive hos dem og lad følelserne guide, hvordan du kan sige farvel. De fleste bekymrer sig over, at de bliver for overvældet af følelser (men) at kunne føle, hvad vi går igennem i øjeblikket, giver faktisk mulighed for en sundere sorgproces.

For at hjælpe med at forberede dem på tab af en elsket senere, kan børn drage fordel af at lære om tab, der ikke er relateret til døden tidligt. At lære at håndtere, at forlade en skole og komme til en anden, at miste en ven, der flytter væk, som har særlig betydning, kan bidrage til at skabe forståelse for sorg.

Disse erfaringer hjælper os med, at lære at klare et tab. Når du mister en elskede for første gang, er det bedst at spørge (sig selv), hvordan klare du andre tab i dit liv.

I vores samfund bliver vi ofte bedt om at “komme over det”, det er bare det værste råd nogensinde. Sæt dig ned med din sorg, find betydningen i det ved, at værdsætte det faktum, at du har de kære, du plejer.

Der er ingen måder, at undgå at sørge på. Det kommer uanset hvor meget du forsøger at modstå sorgen. Tillad det at udfolde sig. Sorg lærer os, at sætte pris på livet og det vi elsker. I stedet for at skubbe det til side, så omfavn det og lær at være virkelig taknemmelig for hver dag.

Disse råd kan gives, når du er hos en elsket, der er ved at dø:

  1. Overvej det at være til stede helt til enden af ​​en persons liv er en ære, et privilegium og en gave.
  2. Accepter at du måske er bange og at det er OK.
  3. For at lindre din egen frygt skal du fokusere din opmærksomhed på den person, du elsker. Berør dem, tal med dem, syng for dem, og ikke mindst tak dem.
  4. Bare rolig hvis du græder.