5 idéer til at tilskynde dit barn til at hjælpe med at plante i haven DEL 2

barn-med-blomst

Sponsoreret indhold

3. Find børnevenlige redskaber til, at eksperimentere og få dem begejstrede for oplevelsen

Jeg fandt nogle frå til 5 kroner i det lokale byggemarked. Det gjorde min søn så begejstret for at hjælpe, og det var alt han kunne snakke om hele ugen. Igen giver det ham en følelse af ejerskab i processen og gør det endnu mere spændende.

4. Involvér dem i HELE processen – inklusive den beskidte del

Dette er den sjove del! At give dit barn mulighed for at føle og opleve snavs mellem fingrene er en stor sensorisk aktivitet.

Få dine hænder derned med deres hænder. Du vil have, at blandingen af jord og frø skal føles fugtig hele vejen igennem, men ikke drypper, når du samler den op.blomster-spirer

TIP: Sørg for, at der er rigeligt med dræning. Jeg kender min søn godt og han elsker at vande og lege med vand.

TIP: Det kan være super fint, at give børnene et højbed til, at indrette deres eget område. Nemt at komme til og nemt at passe og indrammer deres område fint. De kan finde lækre højbede her.

5. Lad være med at sørge for at alt skal være perfekt eller have høje forventninger

Der er ikke tid til, at være frustreret over dit barn, hvis det ikke gøres præcist som du ville have gjort det. Det ser måske ikke godt ud, og der kan endda være nogle frø der ikke spirer. Det handler mere om den oplevelse du deler med dit barn og skaber en god indstilling til havearbejde. Du kan altid finde en lektion i hvert undervisningsmoment. Så hvis tingene ikke virker – tænk på det som en god lektion om hvordan tingene ikke altid går som du ønsker.

Okay, vi er færdige med plantningen.

TIP: Når du har plantet frøene efter anvisningerne (selvom det med en treårig måske ikke er helt præcist) og mærket dem – Jeg kan godt lide, at bruge plastfolie eller en plastplade for, at holde dem varme og fugtige. Når du ser det første sæt blade stikke op, kan du tage plastikpladen af. Sørg for at kontrollere jorden hver dag for at sikre, at den er fugtig, ikke for våd eller for tør.

Afslutningsvis, en super god læring i at undervise dit barn om tålmodighed og ansvar. Det kan være svært at vente (selv for voksne!)

barn-med-blomst