5 idéer til at tilskynde dit barn til at hjælpe med at plante i haven DEL 1

barn-med-blomst

Sponsoreret indhold

Solen er fremme og vejret bliver varmere! Ved du hvad det betyder? Nu er det tid til, at starte på at plante nogle frø. Så tag haveredskaberne ud af skuret og sæt dem til noget arbejde. Men de er ikke de eneste, der skal sættes i gang – sæt nogle små hjælpere igang med at hjælpe til også! Havearbejde er en fantastisk måde, at ikke kun lære børn om planter og grøntsager, men også en god mulighed for at lære dem om arbejde og tålmodighed. Det er aldrig for tidligt at få dem involveret! Jeg deler nogle tips, jeg har fundet undervejs.

1. Lad dit barn udforske planterne med alle sanserne

Børn, der i en tidlig alder oplever, at være udendørs i naturen, er mere tilbøjelige til, at være ude som voksne – så start denne vane mens de er helt små. Børn er naturligvis nysgerrige efter deres omgivelser og ønsker, at bruge alle deres sanser til at opleve verden. Tillad dem at kunne gøre det ved, at tage dem med til en botanisk have, planteskoler og markeder på gårde og lade dem bare suge til sig.

Jeg tog min lille fyr med mig for, at købe frø, og jeg elskede bare at se ham udforske alt plantelivet omkring sig. Har du nogensinde lugtet Citrontimian? Den dufter bare dejligt! Snart var han den, der påpegede forskellige planter og fik mig til, at føle og lugte dem sammen med ham.

blomster-spirer

2. Involvér dit barn i at vælge, hvad der skal vokse i haven

Dette får dit barn til at være spændt på processen og forhåbentlig spændt på at prøve ny mad, de ellers måske ikke har ønsket at prøve. Jeg lod dem få et lille område til deres egen have for, at mærke ejerskabet og få en oplevelse ved det.

Men pas på. Det er så sjovt, at det er nemt at gå lidt amok i frø. Sørg for at plante nogle frø, der er ret let at plante og gro. På den måde ved jeg per erfaring, at det vil blive en positiv oplevelse, selvom måske kun én ting vil overleve.

GÅ TIL DEL 2 OG SE DE SIDSTE 3  MÅDER, AT INVOLVERE DINE BØRN I HAVEARBEJDET PÅ